Starten met een Engelse cursus

engels verbeteren met lessenAls je veel te maken hebt met mensen in het buitenland, bijvoorbeeld voor je werk, dan is het belangrijk dat je Engels op een goed niveau is. Veel mensen in Nederland spreken wel een redelijk woordje over de grens, specifiek doelend op Engels. Buitenlandse televisie series en films zijn bij ons vaak ondertiteld, dit speelt zeker een rol. Kijk je naar andere landen zoals Duitsland & Frankrijk, dan zie je dat films daar vaak zijn ingesproken in de lokale taal. Onbewust pik je toch een hoop van op.

Maar alhoewel wij Nederlanders de Engels taal redelijk onder de knie hebben, is het voor veel mensen toch een goed idee om eens te starten met een Engels cursus te doen. Zeker wanneer je op professioneel vlak veel Engels spreekt. Een goede indruk achterlaten op klanten of mensen uit het buitenland waar je mee samenwerkt op een project, kan je carrière alleen maar vooruit helpen. We bespreken hier enkele opties om die Engels taal echt goed onder de knie te krijgen.

Kiezen voor een professionele taalcursus

Er zijn natuurlijk legio mogelijkheden als het aankomt op het verbeteren van je Engels. In de boekenwinkel kun je diverse boeken aanschaffen waarmee je zelfstudie kunt doen. Dit kan zeker een goed idee zijn. Het is een redelijk goedkope manier om je Engels te verbeteren. Het nadeel is natuurlijk dat je geen enkele feedback hebt van bijvoorbeeld een leraar. Daarnaast weten veel mensen ook dat wanneer je ergens aan begint er vaak veel motivatie is, maar dat dit langzaam afzwakt.

Daarom raden wij aan om te investeren in een professionele taalcursus. Dit kan klassikaal of privé les zijn, dat is iets wat je zelf kunt bepalen. Privé les heeft uiteraard een ander prijskaartje. Met zulke lessen krijg je dus persoonlijke aandacht van een leraar, meestal is dit iemand die native Engels spreekt. Bijvoorbeeld iemand uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten of Australië. Het grote voordeel is dat je nu een stok achter de deur hebt.

Vaak starten de lessen in een periode en je hebt vervolgens meerdere weken achter elkaar de lessen. Vaak worden deze bijvoorbeeld in de avond gegeven. Zo kun je na je werk de lessen volgen, zodat je dagelijkse planning niet helemaal op de schop hoeft. Ook worden er vaak zomercursussen gegeven. Voor mensen die een lange zomervakantie hebben, kan dit uitkomst bieden. Zo ben je in kortere tijd klaar en spreek je na de vakantie een stuk beter Engels.

Cambridge Engels

cambridge engelsJe hebt natuurlijk altijd baas boven baas, ook in het verbeteren van je Engels. De echte toppers die 100% correct Engels willen leren spreken kunnen kiezen voor cambridge engels lessen. Hier zijn ook weer diverse gradaties in. Dit is een officieel instituut en je krijgt een certificaat zodra je dit hebt behaald. Het is een internationaal herkende organisatie waar je echt wat aan hebt in je carrière. Als je bijvoorbeeld een internationale stap wilt maken in je werk, vragen veel werkgevers om een dergelijk certificaat. Vaak heb je een streepje voor als je het op zak hebt.

 

Bekijk ook deze video over cambridge Engels: